2014-06-20 sborové mecheche, schůze

Nazdárek...

na schůzi pár lidiček říkalo, jak jim chutnaly nějaké věci.. tak to co jsem páchala já posílám recepty..

Salát z červené řepy Tři červené řepy velikosti grepu nebo pomeranče 3dl sklenici sterilované směsi mrkev/hrášek 4 středně velké kyselé okurky olivový olej, sůl, mletý pepř.

Řepu si UVAŘÍME (vaří se cca. 2 hodiny). Uvařenou řepu si oloupeme a buď nakrájíme na malé kostičky (či proužky) nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Potom přidáme mrkev s hráškem a na kostičky nakrájenou okurku. Osolíme, opepříme, polijeme olivovým olejem...toho se nebojte, neboť obsahuje příznivé kyseliny, které pomáhají při likvidaci podkožního tuku... Promíchejte a nechte chvíli v chladu uležet aby se chutě propojili. Před konzumací můžete posypat nastrouhaným nízkotučným sýrem, nebo vařeným vajíčkem, nebo uzeným tofu.

Kuře s celerem Kousky kuřete (nejlépe přes noc), marinujeme v oleji se lžičkou kurkumy, nebo kari koření. Maso před použitím vyndáme, pomeleme a umeleme i čtvrtku celeru. Přidáme žloutek, sůl, pepř, mletý kmín. Promícháme a tvoříme karbanátky, které opékáme na oleji. Já na 1 kg masa dávám celou bulvu celeru. A vejce dávám také celé..

ještě vám chutnali ty Nivové karbanátky, ale ten recept mám doma...tak příště..

Na oplátku se podělte o recepty z výtvorů, které vám také byly pochváleny... (třeba to zatočený zelený s lososem..?;-) ) - škoda že to nikdo nevyfotil Díky a hezký den